top of page
Table Calendar

Mitä pitää ottaa huomioon?

Kaukolämpöyhtiö tuo kaukolämpöputken kiinteistöön sovittua reittiä pitkin. Liittymismaksuun kuuluu mittarin asennus putki- ja sähkötoineen. Toimitusrajana on kaukolämmön mittari kiinteistön sisällä.

Asiakkaan vastuulle jää lämmönjakoon liittyvät työt, eli putkitus mittarilta lämmönjakokeskukseen ja lämmityksen ja lämpimän käyttöveden kytkeminen. Asiakkaan pitää huolehtia, että sähkö on saatavilla sekä kaukolämpömittarille että lämmönjakokeskukselle.

Vanhoissa kiinteistöissä lisätyötä asiakkaalle aiheuttaa vanhan laitteiston purkaminen esim. öljykattilan ja siihen liittyvien putkien purkaminen sekä öljysäiliön purkaminen. Vanhoissa kiinteistöissä on huomioitava myös asbestin mahdollinen poisto. Jos on epäilys, että putkiston eristyksissä on käytetty asbestia, siitä pitää teettää tutkimus ja tarvittaessa sen saa poistaa vain asbestipurkutyöhön pätevöitynyt urakoitsija. Pientaloissa muutostyöt kestävät 2-5 päivää putkitöistä riippuen.

Teemme pihan kaivuu- ja peittotyöt. Mahdolliset istutukset ja pihakivien uudelleen ladontatyöt jäävät asiakkaan hoidettavaksi.

Otathan yhteyttä vähintään kolme kuukautta ennen lämmön tarvetta. Kaukolämpölinjojen maanrakennustöitä tehdään pääsääntöisesti sulan maan aikana eli touko-lokakuussa.

Seuraa meitä
  • Facebook
  • X
Pipes
bottom of page