top of page
Mature Woman

Liittyminen

Kaukolämpöön voi liittyä joko olemassa olevaan pääverkkoomme keskusta-alueella tai uuteen Keskustan, Loukinaisten, Tuulissuon sekä Avannin yhdistävään siirtolinjaan.

Kaukolämpöverkkoon voidaan liittää niin uusia kuin vanhojakin rakennuksia. Perusedellytyksenä on vesikiertoinen lämmitysjärjestelmä kiinteistössä. Kaukolämpötarjousta varten asiakkaalta tarvitaan:

 • rakennuksen pohjapiirros

 • lämmitettävän rakennuksen perustiedot

  • osoite

  • nykyinen lämmitysmuoto, kattilateho, rakennusvuosi

  • nykyinen kulutus (kWh tai öljymäärästa arvio)

  • rakennuksen neliöt

  • teollisuus- ja palvelurakennuksilta tarvitaan myös lvi-suunnitelma ennen liittämistä, omakotitalot voidaan liittää ilman lvi-suunnitelmia

 

Tämän jälkeen kaukolämpöyhtiö antaa tarjouksen kaukolämpöön liittymisestä. Tarjouksen hyväksymisen jälkeen sovitaan lämmöntoimitussopimuksen allekirjoituksesta. Liittymismaksu laskutetaan, kun mittauskeskus on asennettu. Liedon Lämpö rakentaa johdon sovittua reittiä pitkin asiakkaan lämmönjakohuoneeseen ja asentaa kaukolämmön mittauskeskuksen sekä huolehtii sen sähköistyksestä. Asiakas hoitaa lämmönjakokeskuksen hankinnan ja tilaa asennuksen putkiurakoitsijalta. Asiakas vastaa myös siitä, että lämmönjakohuoneessa on sähköä kaukolämpömittarille. Liittymisjohto ja mittauskeskus pysyvät lämpöyhtiön omistuksessa ja yhtiö on myös vastuussa näiden kunnossapidosta.

Lämmönjakokeskus on asiakkaan omistama ja kunnossapidettävä. Asiakas huolehtii maanrakennustöiden jälkeisistä pintatöistä ja istutuksista kiinteistöllään. Asiakkaan tulee myös hoitaa kustannuksellaan lämpöyhtiölle tavan päästä lämmönjakohuoneeseen. Ennen kaukolämmön käyttöönottoa tehdään vielä lämmönmyyjän toimesta käyttöönottotarkastus. Lämmön kulutusta mitataan jatkuvasti ja se laskutetaan kerran kuukaudessa. Liedon Lämpö on siirtynyt mittareiden etäluentaan, joka lähettää kulutustiedot asiakasjärjestelmään päivittäin. Asiakkaat pääsevät myös itse lukemaan kulutustietojaan järjestelmästä.

 

Jos kaukolämpö kiinnostaa, ota yhteyttä Liedon Lämpöön sähköpostilla tai puhelimitse. Lämpöyhtiön edustaja voi tulla myös paikan päälle, niin katsotaan yhdessä onko kaukolämpö mahdollinen teidän kiinteistöönne. Sähköposti: anne.ahtiainen(a)liedonlampo.fi, p. 050-559 0123

Liedon_lampo_Liittyminen.jpg
bottom of page